BRF Östersundshus 16, Kvarn- och Roddarvägen ingår i Riksbyggen. Vår förening består av 68 hushåll och husen är byggda på 60-talet.
Denna föreningshemsida är tänkt som en informationskanal för medlemmar och förtroendevalda.

Informationskanaler
Viktiga styrelsebeslut, kontaktuppgifter samt information om fester, sammankomster och annat roligt som händer inom föreningen läggs ut på hemsidan, föreningens intern-TV samt på vår Facebook-sida -Riksbyggen BRF Östersundshus 16.
På vår Facebook-sida kan du som medlem snabbt få kontakt med din grannar för att ställa frågor, diskutera eller annonsera.

Förmåner för dig som boende i föreningen
I föreningens gemensamma garage finns gräsklippare till de boendes förfogande samt diverse trädgårdsredskap. Här hittar du även tapetbord och trappställning  och liknande, att låna vid behov.
Färg och virke till garagen finns också att hämta, kontakta gärna Jon Belin innan, så ser han till att det finns hemma.
Boende i föreningen har även tillgång till en båt, ett partytält, en grillkåta samt odlingslotter. Läs mer om detta under respektive rubrik för detta.

Vad förväntas av dig?
Som boende förväntas att du sköter om ditt hus och din tomt, att du klipper gräset, skottar snö på din uppfart och sköter enklare underhåll, t ex målning av garage/förråd. Föreningen tillhandahåller det material och den utrustning du behöver för detta såsom gräsklippare, målarfärg och virke.
Om du ska göra större byggen och renoveringar, kontakta alltid styrelsen först.

Historia

Lugnvik tillhörde först Ås kommun, och från 1952 Rödöns kommun, men inkorporerades i Östersunds stad år 1954.

Det gamla Lugnvik, med trähusbebyggelse av typen ”egnahem”, byggdes upp främst under 1920-talet och var då en typisk arbetarstadsdel. Lugnvik kallades tidigare även för ”Texas”, med anspelning på Vilda västern, dels för buslivet där på dansbanorna under 1930-talet, och dels för buslivet under raggar-epoken som började i slutet av 1950-talet.

Större delen av det moderna Lugnvik byggdes i mitten på 1970-talet under miljonprogrammet, och ser ut därefter, där finns bland annat ett flertal höghus. 1979 byggdes Lugnviks senaste större bostadsområde, Östersem, ett typiskt radhusområde bestående av 81 radhus och en gemensam fritidslokal. Området byggdes mellan Semsån, Källsprångsvägen och Norra Åsvägen.

Källa: Wikipedia